Barbecue bij De Willigen in Vreeland groot succes

Donderdag 5 september jl. hielden we weer onze jaarlijkse barbecue, deze keer bij ”Kaas-, ijs en logiesboerderij De Willigen” in Vreeland. En dat werd een groot succes. Zo’n kleine 30 leden en externe gasten genoten van de barbecue, de uitreiking van de MUS en natuurlijk vooral van elkaars gezelschap. Echt een gezellige verenigingsavond! En met een deel van het gezelschap hebben we zelfs nog over de Vecht gevaren in de sloep van de boerderij.

Barbecue aan het einde van de zomer

Ons eerste plan was om vóór de zomervakantie al een barbecue te houden, maar dat lukte ons in de praktijk toch niet. Dus uitgeweken naar het einde van de zomervakantie. De temperatuur daalt al, de eerste tekenen van de herfst kondigen zich aan. Bij aankomst rond 16:00 uur miezerde het een beetje, maar gelukkig blijft het verder droog. Alleen wel al een beetje fris, dus we maakten dankbaar gebruik van de binnen accommodatie om uit de wind te zitten. En daar werd het heel gezellig, netwerken pur sang!

Ons ledenbestand was goed vertegenwoordigd deze avond. Ongeveer de helft van de leden kwam opdagen, een mooie score! Blijkbaar hechten we belang aan deze manier van elkaar ontmoeten.
Ook mochten we enkele externe gasten verwelkomen. Namens de gemeente waren Patricia Swinnen en Emma Steenbergen aanwezig om de contacten met ons platform te onderhouden en uit te bouwen. Hen komen wij regelmatige tegen in allerlei overleggen als het kwartaaloverleg met de wethouder (stuurgroep Samen aan Zet) en de projectgroep ter voorbereiding van de Dag van de Ondernemer (dit jaar op 15 november gepland).

Uitreiking MUS

Tijdens de maaltijd hebben we de jaarlijkse MUS-bokaal uitgereikt. Deze keer weer door de voorzitter, Kees Swierts. Na een korte inleiding (geneuzel over het aantal inzendingen, ongeldige stemmen, enzovoort) vertelde hij iets over een lied van Daniël Lohues: “Angst is maar voor even, spijt is voor altijd”. De meeste zzp’ers beginnen met een zekere aarzeling en angst (zou het me lukken, is het niet een te groot waagstuk om zelfstandig ondernemer te worden?), maar toch zetten ze dóór. En dan komt er het moment dat ze zich realiseren dat ze geen spijt hebben van hun beslissing: ze hebben het geprobeerd en maken het waar! De filosofische gedachte werd herkend en sommigen gaven aan “tegen wil en dank” zzp’er te zijn geworden, maar daar toch geen spijt van te hebben. Samenwerking onderling helpt daarbij, steun is nodig. En laat dat nou net de gedachte zijn achter onze MUS-bokaal: Meer Uit Samenwerking.
Dit jaar hebben we de MUS uitgereikt aan Jasper Wammes. Hij staat binnen onze vereniging bekend als rustig, betrouwbaar, hart op de juiste plek, verbinder, lid van de ‘harde kern’, etc. De afgelopen jaren was Jasper meermaals genomineerd en deze keer stond hij onbetwist bovenaan de lijst. Kees memoreerde nog dat Jasper met enkele collega’s een kantoorruimte heeft ingericht aan de Computerweg. Jasper huurde de ruimte (op zijn naam) en verzamelde collega’s (zijn ‘personeel’ noemde Kees het gekscherend) om zich heen. Samen vormen zij een sterk team die al vele klanten naar grote tevredenheid hebben bediend.

Bedankt Activiteitencommissie!

Deze barbecueavond was natuurlijk georganiseerd door de Activiteitencommissie. Onder aanvoering van Rietje en Jelle, en met ondersteuning van Annette Links, Myra Doodeman, Gerben van Bers en Gerrit Verhoef. De zaken waren weer goed voor elkaar en iedereen was het er over eens: een zeer geslaagde avond. Bedankt commissie!

Sloepentochtje

Aan het einde van de barbecue was er gelegenheid om in de sloep van de boer nog een klein tochtje over de Vecht te maken. Ongeveer de helft van het gezelschap maakte daarvan gebruik. De prachtig ondergaande zon nodigde velen uit tot het maken van sfeervolle foto’s. Een indrukwekkende afsluiting van een mooie verenigingsavond.

De foto’s van deze dag vind je op onze fotopagina >>