BBQ bij Streekmuseum Vredegoed groot succes

Donderdag 6 september hielden we weer onze jaarlijkse barbecue, deze keer bij het Streekmuseum Vredegoed in Tienhoven. En dat werd een groot succes. Zo’n 30 leden en externe gasten genoten van de barbecue, de rondleiding door het museum, de uitreiking van de MUS en natuurlijk vooral van elkaars gezelschap. Echt een gezellige verenigingsavond!

Wandeling valt in het water

Bij aankomst rond 16:00 uur regende het nog pijpenstelen. Na overleg met de gastheer van het museum, de heer Bert van der Tol, besloten we om de wandeling door de nu toch wel erg natte polder te veranderen in een wandeling door het charmante museum Vredegoed. We bleven droog en Bert kon toch zijn enthousiaste verhaal aan ons vertellen. 

Vernieuwde website

Aansluitend vertelden Peter van Dam en Myra Doodeman wat zij in de zomermaanden hadden gedaan om te komen tot een nieuwe website. En vervolgens lieten zij ons een impressie zien van de nieuwe site op een groot scherm. Prachtig! was de eerste reactie van iedereen. En toen kwamen er toch natuurlijk ook een paar vragen, suggesties en aanvullingen. Straks gaat het team (waarvan ook Jasper Wammes lid is overigens, maar hij was er gisteravond helaas niet) die suggesties nog verwerken, zodat we op niet al te lange termijn de website op het internet kunnen publiceren. We houden jullie op de hoogte. Het team alvast bedankt voor de grote hoeveelheid werk die jullie hebben verzet.

Barbecue met leden en gasten

Ja, en toen konden we eindelijk naar de barbecue, als vanouds bereid door ‘onze’ Will Overheul. Gelukkig was het toen weer aardig droog, dus konden we zowel buiten als binnen heerlijk samen eten.

Ons ledenbestand was goed vertegenwoordigd deze avond. Ongeveer de helft van de leden kwam opdagen, een mooie score! Blijkbaar hechten we belang aan deze manier van elkaar ontmoeten.
Ook mochten we enkele externe gasten verwelkomen. Namens het OVSV-bestuur kwam voorzitter Cees van den Oosten bij ons aanschuiven om de contacten tussen OVSV en ZZP te verstevigen. En namens de gemeente Stichtse Vecht kwamen de wethouder Economie, de heer Frank van Liempdt, en de projectmedewerker Economie en Duurzaamheid, Emma Steenbergen, om ook de contacten met ons Platform te onderhouden en uit te bouwen. Hen komen wij regelmatige tegen in allerlei overleggen als het kwartaaloverleg met de wethouder (stuurgroep Samen aan Zet) en de projectgroep ter voorbereiding van de Dag van de Ondernemer (dit jaar op 16 november gepland).

Uitreiking MUS

Na de barbecue hebben we de jaarlijkse MUS-bokaal uitgereikt. Deze keer niet door de voorzitter, maar door de eerste winnaar van die bokaal (in 2012 alweer): Sandra Ammerlaan. Na een korte inleiding door de voorzitter (geneuzel over het aantal inzendingen, ongeldige stemmen, enzovoort) kreeg Sandra het woord. Zij vertelde op onnavolgbare wijze iets over haar persoonlijke ontwikkeling, maakte grapjes over enkele leden en bleek ook over de nodige zelfspot te beschikken. Dat belooft wat als zij tijdens haar eerste theatervoorstelling (op 13 oktober a.s. in ’t Zand, er zijn nog kaarten beschikbaar) in deze stijl ‘zonder zijwieltjes’ doorgaat! Ze rondde haar verhaal af met citaten uit het ‘juryrapport’ om vervolgens de MUS-bokaal aan een zeer verraste Peter Visser uit te reiken.

Peter Visser is al ruim 43 jaar als ZZP’er aan het werk. Hij doet pogingen om dat werk nu eindelijk eens af te ronden en met pensioen te gaan, maar dat valt niet mee voor hem. Gelukkig heeft hij onlangs zijn bedrijfslocatie kunnen verkopen, dus nu moet hij wel. Moeilijk was het afgelopen jaar voor hem na het overlijden van zijn Bea. Peter wordt door veel leden gezien als voorbeeld. Hij is een oer-ZZP’er, enthousiast voorvechter van het eerste uur van ons Platform, brengt sfeer en verbinding, levert een actieve bijdrage en helpt anderen waar hij kan. Als ras Amsterdammer natuurlijk nooit zonder commentaar, maar wel met een kwinkslag en een warm hart. Volgens alle aanwezigen was Peter de aangewezen kandidaat voor deze bokaal. Peter bedankte de club en nodigde iedereen uit om binnenkort naar een ‘garageverkoop’ te komen: zijn bedrijfspand moet nu echt leeg gemaakt worden en er staan nog heel veel leuke en bruikbare zaken. Datum en plaats van de verkoop horen jullie nog.

Bedankt Activiteitencommissie!

Deze barbecueavond was natuurlijk georganiseerd door de Activiteitencommissie. Sinds kort hebben Rietje en Jelle ondersteuning gekregen van Gerben van Bers en Gerrit Verhoef. Wat mij betreft een prima start, de zaken waren goed voor elkaar en iedereen was het er over eens: een zeer geslaagde avond. Bedankt commissie!

RTV Stichtse Vecht

Ten slotte nog even dit. Vind je het leuk om te zien welke reportage Robbert van Oelp heeft gemaakt van de uitreiking van de MUS, klik dan hier. Let op, er is ook een filmpje gemaakt.