Bomen-wandelroute

In juli hadden we een bomen-excursie op de buitenplaats VreedenHoff gepland. Door hevige regen kon het toen niet doorgaan en we verschoven het tot na de zomervakantie, op 26 september jl. Bijna ging het weer mis, ook nu regende het flink, maar tussen de buien door hebben we een uiterst interessante excursie gehad!

Buitenplaats VreedenHoff aan de Vecht is gelegen tussen Nieuwersluis en Loenen. Tot op de dag van vandaag staan er nog verschillende bomen, die er ook al in de 18e eeuw stonden in de formele tuin van Pieter Trip.
Het is dan ook erg bijzonder dat de bomen- wandelroute, onder leiding van onze eigen bomenman (en dus actief lid van ons platform) Gerrit Verhoef van Symbio Boomverzorging, op deze (privé) buitenplaats mocht plaatsvinden. Een unieke gelegenheid!

Om 16:30 uur werden we ontvangen door Diana Beertema van De Appelschuur met een vers kopje koffie of thee en heerlijk vers appelgebak. Ook alweer zo’n actief lid van ons platform!
Na de koffie had Gerrit een kleine quiz voor ons bedacht. Hij had 14 takken van bomen in de directe omgeving van de schuur, waar we koffie dronken, gehaald en genummerd op een tafel gelegd. Of wij maar even de namen konden noemen van de bomen met die takken en bladeren? Nou, dat viel tegen. ‘Gewone’ bomen en toch wisten de meesten van ons niet hoe die bomen heetten….

Rond 17:00 uur nam Gerrit ons mee (nadat de regenbui voorbij was) voor een 1,5 uur durende wandeling over de buitenplaats en hij vertelde over de verscheidenheid in en bijzonderheden van de bomen in het fraai aangelegde park. Bomen met respectabele leeftijden tot wel 250 jaar. En verder ook veel prachtige paddenstoelen. Vrijwel iedereen sloeg aan het fotograferen. Kijk hier voor een impressie>>.

Dank Gerrit, dat je jouw veertig jaar ervaring met ons hebt willen delen! Als blijk van waardering overhandigde Rietje zo’n heerlijke appeltaart van Diana aan Gerrit.