Contacten met de gemeente Stichtse Vecht

We onderhouden intensieve en goede contacten met de gemeente Stichtse Vecht. Zo hebben we recent een geweldige Dag van de Ondernemer beleefd, onder aanvoering van de gemeente en in samenwerking met de OVSV en het ZZP-platform georganiseerd in Bisonspoor Business Center.

Tips

Maar de gemeente doet meer, wij worden ook gevoed met diverse informatie. Zo kregen wij onlangs een tip doorgespeeld van Patricia Swinnen, Accountmanager Bedrijven. Zij attendeerde ons op het Borski Fund, een nieuw investeringsfonds voor vrouwelijke ondernemers.

Borski Fund

Het Borski Fund is een initiatief van Laura Rooseboom, algemeen directeur van StartGreen Capital en Simone Brummelhuis, oprichter van The Next Women, een netwerk van vrouwelijke investeerders en ondernemers.
Sinds 2008 is slechts 5,7% van alle investeringen gegaan naar ondernemingen die door vrouwen zijn opgericht. Deze beperkte toegang tot financiering belemmert de groeimogelijkheden. Het Borski Fund gaat zich daarom specifiek richten op financiering voor het opschalen van bedrijven van vrouwelijke ondernemers. Het gaat om ondernemingen die in de eerste fase van hun ontwikkeling zitten. Het fonds start met € 21 miljoen en heeft de ambitie om verder te groeien naar € 40 miljoen.

Het Borski Fund is ontstaan uit een samenwerkingsverband van ABN AMRO, ING Bank, Rabobank, Van Lanschot Bankiers, StartGreen Capital, The Next Women en ondernemende investeerders. De naam is ontleend aan Johanna Borski (1764-1846), de eerste vrouw die aandelen kocht in De Nederlandsche Bank.

Geïnteresseerd? Kijk voor meer informatie op de website van het borskifund en het koninklijkhuis

 

Ondernemerspeiling

Velen van jullie kennen Emma Steenbergen, zij is accountmanager en projectleider Economie en Duurzaamheid. Sinds kort wordt zij ondersteund (voor een deel van haar taken) door projectmedewerker Ankie Overbeeke. Ankie attendeerde ons op de ondernemerspeiling>

Gemeente Stichtse Vecht gaat namelijk weer onderzoek doen naar de tevredenheid van ondernemers over de dienstverlening van de gemeente. Via een digitale Ondernemerspeiling wil de gemeente inzicht hebben hoe tevreden de lokale ondernemers zijn. Een groot aantal ondernemers heeft een brief toegestuurd gekregen met het verzoek aan het digitale onderzoek deel te nemen. De gemeente stelt het zeer op prijs als zoveel mogelijk ondernemers de Ondernemerspeiling invullen.