Corona maatregelen aangescherpt

De 2e golf over de top heen?

Het lijkt erop dat de tweede golf over het hoogtepunt heen is, het aantal besmettingen neemt af en er liggen minder mensen op de IC. Dat lijkt mooi nieuws, maar geeft het ons ook echt lucht?
Voorlopig zitten we nog midden in het corona-tijdperk, met alle maatregelen van dien, zoals de tijdelijke lockdown van 13 oktober, de beperkingen, de economische problemen, etc.

Zoals jullie ondertussen gewend zijn ook in deze nieuwsbrief nu weer een verzameling van trends en ondersteunende maatregelen. Doe er je voordeel mee en hou je haaks!

Verenigingen en de gemeente organiseren samen de Dag van de Ondernemer

De gemeente heeft, ondanks alle praktische problemen die dat oplevert, toch besloten ook dit jaar aandacht te besteden aan de Dag van de Ondernemer. Zoals we dat nu al voor de vijfde keer doen ondersteunen wij, als ZZP-platform en als OVSV, de gemeente bij de organisatie van deze jaarlijkse happening. Een fysieke bijeenkomst is niet goed mogelijk, dus daarom is er voor een andere aanpak gekozen. Wat die aanpak is en wat wij als ondernemer daarmee kunnen zal op korte termijn duidelijk worden.
De Dag van de Ondernemer staat dit jaar gepland op vrijdag 20 november a.s.. In de komende week worden alle (8.000 !) ondernemers in Stichtse Vecht op verschillende manieren benaderd door de gemeente. Dus houd je brievenbus in de gaten, maar ook de website die daarbij hoort (www.stichtsevecht.nl/dvdo). Deze website wordt op maandag 16 november gelanceerd. En er is een film gemaakt, er zijn kaarten en er is een poster.
Maar zoals gezegd, een fysieke bijeenkomst is er helaas niet bij dit jaar. Wat zou het toch fijn zijn om elkaar weer eens te zien en het glas te heffen op een betere toekomst! Het comité dat de dag voorbereidt (zie ook mijn opmerking onderaan deze nieuwsbrief) is nog druk bezig om te kijken of er ook iets virtueels mogelijk is. Dus zet alvast maar een drankje koud, want misschien lukt het toch nog om op vrijdag 20 november samen een virtuele toast uit te brengen?
Nieuwsgierig? Goed zo! Zodra ik meer weet, meld ik dat begin volgende week in een extra nieuwsbrief.

 

Provincie

De provincie heeft weer een coronamonitorheeft uitgebracht, de 14e alweer, met daarin ook cijfers over Stichtse Vecht. Hierin onder meer: ondernemers iets optimistischer over overlevingskansen, stijging aantal vacatures náást stijging van de werkloosheid, en ondernemers willen graag sparren met andere ondernemers over toekomstige business.
Met name de tips die op blz. 18 van de coronamonitor staan over regionale ondersteunings­mogelijkheden voor ondernemers, zijn goed om te weten.

Verder maakt de gemeente (Patricia Swinnen) ons attent op de start van de derde regionale ondernemerspeiling naar de effecten van de coronacrisis. De peiling staat open tot eind november. We worden van harte uitgenodigd om de enquête in te vullen. Klik hier >>

Op de website van de gemeente vind je trouwens meer algemene informatie over de corona, gericht op de bewoners van Stichtse Vecht, voor die info klik hier >>. Als je meer info wil specifiek gericht op de ondernemers, dan klik je hier >>. Snuffel maar eens rond, wellicht kan deze informatie je helpen.

 

ROM Regio Event

De Regionale Ontwikkeling Maatschappij (ROM) Regio Utrecht organiseert haar eerste event!
De gemeente (Patricia Swinnen) brengt dit graag onder de aandacht en nodigt ons van harte uit om hieraan deel te nemen als de onderwerpen je aanspreken.

Het digitale ROM Regio Utrecht event staat volledig in het teken van de ondernemer uit de regio. Dagvoorzitter Maarten Bouwhuis gaat het gesprek aan met staatssecretaris Mona Keijzer, Arjan van den Born (directeur ROM Regio Utrecht) en diverse regionale ondernemers. Daarnaast vinden tussendoor netwerksessies plaats in de vorm van digitale ‘speeddates’. Een mooie mogelijkheid dus om in contact te komen met de bezoekers van het event. Het event is gratis. Maar je moet wel opschieten om nog mee te kunnen doen!

Naam event: ROM Regio Utrecht event
Datum, tijd: Maandag 16 november 2020, 15.45-17.30 uur
Programma: Aan tafel bij presentator Maarten Bouwhuis schuiven interessante gasten aan, zoals staatssecretaris Mona Keijzer, Michiel Muller (Picnic), Arjan van den Born (ROM Regio Utrecht) en diverse ondernemers uit de regio (Hydrologic, Sodaq, Felix Printers, De Clique, Tranzer, R-Solution Medical).
Samen praten zij over onderwerpen als:

  • De Corona-Overbruggingslening
  • Het verkrijgen van investeringen
  • Exporteren naar kansrijke markten
  • Groeien en innoveren in de huidige tijd

Maak zelf ook van de mogelijkheid gebruik om op verrassende virtuele wijze te netwerken en diverse beursstands te bezoeken.
Kom er achter wat jouw kansen zijn binnen de regio en kijk samen vooruit.
Inschrijven: reserveer een plek via www.romregioutrechtevent.nl.

 

Kamer van Koophandel

Zoals gebruikelijk geven we hier ook de informatie (die wij relevant vinden voor ons als zzp’ers) weer door die de KvK verzameld en gepubliceerd heeft in hun nieuwsbrief van 27 oktober en in hun meest recente nieuwsbrief van 4 november.

 

Familiejournaal

En hoe gaat het met jullie? Van sommige zzp-leden hoor ik weleens wat, maar van anderen weet ik niet hoe het gaat. Roep eens wat, dan kan ik dat in de volgende nieuwsbrief melden.

Wist je bijvoorbeeld:

  • dat Peter Visser gaat verhuizen naar Harlingen? Hij heeft zijn huis in Maarssenbroek verkocht en een prachtig pandje in de binnenstad van Harlingen kunnen bemachtigen. Gefeliciteerd, Peter! Je was lid vanaf het begin van het ZZP-platform, we zullen je missen. We hopen contact met je te kunnen houden en wensen je alle goeds en sterkte met de verhuizing in maart!
  • dat bij de organisatie van de Dag van de Ondernemer namens ons platform betrokken zijn: Annet Koops, Robbert Oelp, Martijn Meesters en Kees Swierts. Verder werken ook mee: Olga Leever, Emma Steenbergen (gemeente) en Yvo Kalthoff (OVSV).

Zodra er weer iets te melden is, dan doen we dat uiteraard.

Ik wens jullie allen sterkte en hou je haaks!

Kees Swierts, voorzitter ZZP-platform