Einde corona?

Nadat we ons ruim een jaar aan de corona-regelgeving hebben moeten houden, zijn we nu zover dat alles toch weer een beetje terug lijkt te gaan naar het ‘normale’. Mede dankzij de vaccinaties lijken we stap-voor-stap het coronavirus achter ons te kunnen laten. Vanaf 26 juni zijn vele deuren weer opengegaan, maar nog wel met de voorwaarde dat er 1,5 meter afstand gehouden kan worden (stap 4 van het openingsplan). En dus gaan wij als ZZP-platform het ook weer proberen!!

Netwerkborrel op 8 juli a.s.!!

Op donderdag 8 juli zullen we voor het eerst sinds lange tijd weer eens een netwerkborrel organiseren. Dat leek ons wel gepast, zo vlak voor de zomer en na een lange, ongezellige periode. Dus heb je zin om je zzp-collega’s weer eens in de ogen te kijken, kom dan naar de borrel die we gaan houden op donderdag 8 juli bij Valleri in ’t Hout, Urban Outka, Zonnebaan 18, Lage Weide. Start 16:30, einde ca. 18:00 uur. Wij zorgen voor een drankje en wat lichte hapjes. Wil je komen, meld je dan hier even aan (in verband met de hapjes).

Gemeente Stichtse Vecht

Op het nieuwsoverzicht op de website van de gemeente Stichtse Vecht verdwijnt de aandacht voor de corona-maatregelen steeds meer naar de achtergrond. Maar er gebeurt nog zeker het een en ander. Zo is onlangs de tweede campagne ‘Koop en eet lokaal’ gestart om de inwoners van Stichtse Vecht te stimuleren om lokaal te kopen.

Op 3 juni hadden we weer een (virtuele) vergadering met de stuurgroep Samen aan Zet. Goed om op die manier als ZZP-platform en OVSV contact te houden met de gemeente, vooral met de wethouder economie en de afdeling economie & duurzaamheid. Veel lokale onderwerpen zijn weer de revue gepasseerd, met name snel internet (en het stuklopen van de samenwerking met Delta Fiber, vooral  in de buitengebieden), de corona/herstelagenda, de vitaliteit van centrumgebieden en het ondernemersfonds. En natuurlijk hebben we ook uitgebreid gesproken over de Ontwerp-Omgevingsvisie. Kijk maar eens naar het document, echt interessant om te lezen! Achtergrondinformatie vind je hier op de gemeentepagina. Op donderdag 17 juni hield de gemeente een (virtuele) infoavond over dit onderwerp.
Samen met de OVSV hadden we overigens op 21 mei een brief geschreven aan de Gemeenteraad en het College van B&W waarin we aandacht vroegen voor een zorgvuldiger procedure in het participatietraject van deze belangrijke Ontwerp-Omgevingsvisie. Deze brief is ter sprake gekomen in de Informatieve Commissie op 1 juni. Het genoemde participatietraject gaat dit najaar plaatsvinden (formele inspraak 4 juni – 15 juli), de vaststelling door de gemeenteraad zal voor het einde van het jaar plaatsvinden (gepland op 21 december).

Met het oog op de verkiezingen volgend voorjaar beginnen verscheidene lokale politieke partijen zich al te roeren. Zo worden we (als OVSV en ZZP-platform) al benaderd om van gedachten te wisselen over wat we voor elkaar kunnen betekenen. Het eerste gesprek in dat kader (met D66) heeft al plaatsgevonden, maar ook de informele contacten met andere politici worden duidelijk aangehaald.

Een ander gesprek in het kader van netwerken hebben we (OVSV en ZZP-platform) gevoerd met de Vechtplassencommissie. Aanleiding was hier de Ontwerp-Omgevingsvisie en de procedure die de gemeente hierin volgt. Ook zij hebben hierover een brief naar de gemeente gestuurd.

Provincie

De provincie heeft de 17e corona monitor op 13 april 2021 gepubliceerd. Dit is de meest recente monitor, maar het is dus toch al even geleden dat deze gegevens zijn verzameld. Toch geïnteresseerd? Klik dan hier. Het overzicht van alle edities van de monitoren vind je hier.

Verder wijzen wij jullie op een ondernemerstreffen dat de Provincie op 9 juli a.s. organiseert. Je kunt je aanmelden voor deze online miniconferentie via deze link. Naast dat iedere ondernemer zich hiervoor kan aanmelden, is de provincie ook op zoek naar ondernemers met een verhaal over de corona lockdown of de vorige recessie. Misschien ben je geïnteresseerd in het delen van je verhaal?

Kamer van Koophandel

Zoals gebruikelijk wijzen we jullie hier ook op de informatie die door de KvK wordt verzameld en die zij gepubliceerd hebben in hun meest recente nieuwsbrieven en op hun website. Kijk bijvoorbeeld maar eens hier om meer info te zien over het dossier ‘Het nieuwe normaal’ dat zij hebben aangelegd.

Familiejournaal

In onze nieuwsbrief van februari meldde ik dat Peter Visser naar Harlingen zou emigreren. Dat is ondertussen gebeurd. Toen ik enige tijd geleden in de buurt was heb ik hem even opgezocht. Hij heeft een prachtig huis gevonden en (uiteraard) geen moment spijt van zijn beslissing gehad. Langzaam burgert hij in, terwijl hij op zijn gebruikelijke spontane manier weer bezig is om een kennissenkring op te bouwen. En ook de oude kennissen uit Stichtse Vecht zijn welkom: verscheidene zzp’ers hebben hem al bezocht. Als je in de buurt bent: een telefoontje en je bent welkom volgens mij.
Rest mij jullie nog te melden dat het OVSV-bestuur besloten heeft dit jaar de haringparty over te slaan (in verband met de naweeën van de coronamaatregelen) en na de vakantie wel een barbecue te gaan organiseren. Zoals gebruikelijk zijn de leden van ons Platform daar ook welkom, ik hou jullie op de hoogte van datum, tijd en plaats.

Dat was het voor deze keer. Zodra er weer iets te melden is, dan doen we dat uiteraard.

Ik wens jullie allen sterkte, geniet van de zomer en hou je haaks!
Kees Swierts, voorzitter ZZP-platform