Fijne feestdagen en een voorspoedig 2019

Namens het bestuur wens ik alle leden van het ZZP-platform heel fijne feestdagen en een gelukkig en voorspoedig 2019. Ik hoop dat jullie kunnen terugkijken op een goed 2018 en wens jullie, privé en zakelijk, een goed 2019 toe. We zien elkaar!

Kees Swierts, voorzitter.

En dan nu een paar uitnodigingen en een terugblik op 2018.

 

Nieuwjaarsreceptie ZZP-platform

Op 8 januari houden wij onze nieuwjaarsborrel. Deze keer in Loenen, bij de Heeren, 17:00-19:30 uur. Voor de meesten van ons iets verder weg, maar we hebben afgesproken onze bijeenkomsten verspreid door de gemeente te houden, dus nu is Loenen weer een keer aan de beurt. Graag aanmelden via onze website, meer informatie vind je hier >> . Zoals gebruikelijk nodigen we hier niet alleen de leden van het ZZP-platform uit voor de nieuwsborrel, maar expliciet ook de andere lezers van deze nieuwbrief: al onze contacten bij de gemeente Stichtse Vecht, bestuur en leden van OVSV en onze overige externe contacten!

Nieuwjaarsreceptie OVSV

Ook de OVSV houdt in januari weer een nieuwjaarsreceptie, zoals gebruikelijk bij de Olifant, langs de Straatweg tussen Maarssen en Breukelen. Twee dagen na onze borrel, namelijk op 10 januari, 16:30-21:00 uur. Natuurlijk zijn onze zzp-leden ook dit jaar weer welkom bij dit beroemde stamppottenbuffet. Heb je er belangstelling voor, geef je dan op met een e-mailtje bij Kees Swierts en doe dat voor 7 januari! Dus (op verzoek van OVSV) niet rechtstreeks aanmelden bij OVSV, maar via het ZZP-platform als introducé. Zoals jullie weten kan de OVSV een kleine vergoeding vragen aan introducés, maar dat zal vast geen bezwaar zijn om van deze unieke mogelijkheid tot netwerken gebruik te maken.

Plannen voor het volgende jaar

De Activiteitencommissie heeft zeker niet stilgezeten de afgelopen tijd. Er staat voor 2019 weer een mooi programma in de steigers. Vóór de zomer staat het programma al redelijk stevig, de data worden zo spoedig mogelijk verder ingevuld. Het programma voor ná de zomer is nog in ontwikkeling. Thema’s waar je aan kunt denken zijn ‘Jezelf als merk neerzetten’, ‘Acquisitie’ en ‘Marketingplan opstellen’. Over de locaties van ‘Borreltijd’ en mogelijk daaraan te koppelen thema’s en/of andere activiteiten wordt nog nagedacht en overleg gevoerd.

Terugblik op 2018

Het was me het jaartje wel, dat 2018. Maar nu loopt het dan echt weer tegen het eind. De kerstdagen staan voor de deur. Voor de meesten van ons tijd om even te relaxen en terug te denken aan wat er in het afgelopen jaar zoal gebeurd is.

ZZP-bijeenkomsten

De aftrap van het nieuwe jaar deden we bij Geesberge in Maarssen met een goedbezochte Nieuwjaarsborrel (38 bezoekers). In februari hadden we een gezamenlijke kookworkshop bij Maarssen aan de Kook. Voor herhaling vatbaar!
Eind maart hielden we onze Algemene Leden Vergadering bij Urban Outka aan de Zonnebaan.
In april hadden we een inhoudelijk thema op de agenda: een workshop over AVG, gegeven door Martijn Meesters en Jasper Wammes, bij De Wijn Genoten in Maarssen. Omdat Martijn op het laatste moment verhinderd was hebben we wel de wijnproeverij door laten gaan, maar de AVG-inleiding een week verschoven naar Same Same in Breukelen. Geen straf hoor, zeker niet met de lekkere maaltijd die we daarna in Breukelen hebben genoten.
In mei weer een inhoudelijk thema: Videomarketing door Robbert Oelp, bij Urban Outka. Dat leverde veel stof op tot nadenken en zelf uitproberen, zodat als vervolg op deze workshop een 2e workshop in het najaar werd gepland. Vlak voor de vakantie sloten we de eerste helft van het jaar eind juni af met een Zomerborrel in de tuin van Geesberge.

Onze jaarlijkse barbecue hielden we begin september bij museum Vredegoed in Tienhoven. We zaten binnen vanwege de regen maar dat kon de pret niet drukken. Het websiteteam (Peter van Dam, Jasper Wammes en Myra Doodeman) presenteerde onze gloednieuwe en professionele website. Waardering alom! De MUS werd deze keer uitgereikt door Sandra Ammerlaan, de 1e MUS-winnaar (in 2012). Zij dit op onnavolgbare wijze en de ontvanger van de bokaal, Peter Visser, was erg content met deze blijk van waardering.

In november volgde het 2e deel van de workshop Videomarketing. Deze keer gingen we zelf aan de gaan om filmpjes te maken. In december volgde ten slotte nog de befaamde Kerstpakkettenavond. Als je benieuwd bent naar foto’s, klik dan hier >>.

Kortom: we waren als zzp’ers weer goed actief in 2018. En dat is natuurlijk vooral te danken aan onze activiteitencommissie. Veel dank daarvoor Annette Links, Rietje Beeren, Jelle Quak, Gerben van Bers en Gerrit Verhoef (en Myra Doodeman, die onlangs ook is aangeschoven)!

Externe bijeenkomsten

Verspreid door het jaar konden we ook naar andere evenementen in onze gemeente. Zo was e in maart de OVSV Jaarvergadering. Onze voorzitter, Kees Swierts, werd daar gekozen als nieuw bestuurslid om het ZZP-platform te kunnen vertegenwoordigen. In april hield de RABO een Ondernemerscafé in Maarssen en in mei gingen we met een aantal zzp’ers mee met OVSV naar een bedrijfsbezoek bij Warmtebouw in Utrecht. In juli hield de gemeente haar jaarlijkse Midzomerbijeenkomst in de tuin van Goudestein. In dezelfde maand gingen we ook naar de jaarlijkse Haringparty van OVSV, bij de Heeren van Maarssen. Na de vakantie hield OVSV in september haar jaarlijkse barbecue in de tuin van Goudestein. We waren met verscheidene zzp’ers vertegenwoordigd.
Samen met de gemeente en OVSV hebben we met een aantal zzp’ers veel moeite gedaan om de Dag van de Ondernemer, in november bij PAUW in Breukelen, tot een succes te maken. Mede dankzij de inzet van de ambtenaren (hulde aan Emma Steenbergen die de zaak perfect coördineerde!) is het inderdaad een succes geworden.
In november waren we met OVSV bij het regio-overleg PUBW in Mijdrecht en tot slot is de eindejaarsbijeenkomst van OVSV nog te vermelden, in het Healey-museum in Vreeland.

Tot slot hebben we deze week weer een vergadering van de stuurgroep Samen aan Zet gehad. In deze stuurgroep zitten leden van OVSV en ZZP aan tafel met ambtenaren en de wethouder van Economie. Zoals jullie weten is Frank van Liempdt kortgeleden afgetreden als wethouder Economische Zaken en wordt zijn portefeuille vooralsnog waargenomen door Jeroen Willem Klomps. Het zal afhangen van de onderhandelingen in de coalitie hoe dit zijn vervolg krijgt. We hebben afgesproken onze jarenlange, prettige en vruchtbare, samenwerking gewoon voort te zetten. Ik hou jullie van de ontwikkelingen op de hoogte.

Met andere woorden: niet alleen wij als zzp’ers waren actief in 2018, ook de gemeente en OVSV, onze partners, waren druk. Dat belooft wat voor het volgende jaar. Wij hebben er zin in! Doe je mee?