Fijne feestdagen en een voorspoedig 2020

Fijne feestdagen en een voorspoedig 2020

Namens het bestuur wens ik alle leden van het ZZP-platform heel fijne feestdagen en een gelukkig en voorspoedig 2020. Ik hoop dat jullie kunnen terugkijken op een goed 2019 en wens jullie, privé en zakelijk, een goed 2020 toe. We zien elkaar!

Kees Swierts, voorzitter.

En dan nu een paar uitnodigingen en een terugblik op 2019.

 

Nieuwjaarsreceptie ZZP-platform

Op woensdag 8 januari houden wij onze nieuwjaarsborrel. Deze keer in Maarssen, bij De Dorpsgek, Kaatsbaan 31, 17:00-19:30 uur.
Je hoeft je niet aan te melden, meer informatie vind je op onze website. Zoals gebruikelijk nodigen we hier niet alleen de leden van het ZZP-platform uit voor de nieuwsborrel, maar expliciet ook de andere lezers van deze nieuwbrief: al onze contacten bij de gemeente Stichtse Vecht, bestuur en leden van OVSV en onze overige externe contacten!

 

Nieuwjaarsreceptie OVSV

Ook de OVSV houdt in januari weer een nieuwjaarsreceptie, zoals gebruikelijk bij de Olifant, langs de Straatweg tussen Maarssen en Breukelen. Eén dag na onze borrel, namelijk op 9 januari, 16:30-21:00 uur. Natuurlijk zijn onze zzp-leden ook dit jaar weer welkom bij dit beroemde stamppottenbuffet. Heb je er belangstelling voor, geef je dan op met een e-mailtje bij Kees Swierts (kees.swierts@zzpstichtsevecht.nl) en doe dat voor 6 januari! Dus (op verzoek van OVSV) niet rechtstreeks aanmelden bij OVSV, maar via het ZZP-platform als introducé. Zoals jullie weten kan de OVSV een kleine vergoeding vragen aan introducés, maar dat zal vast geen bezwaar zijn om van deze unieke mogelijkheid tot netwerken gebruik te maken.

 

Plannen voor het volgende jaar

De Activiteitencommissie heeft zeker niet stilgezeten de afgelopen tijd. Er staat voor 2020 weer een mooi programma in de steigers. Vóór de zomer staat het programma al redelijk stevig, de data worden zo spoedig mogelijk verder ingevuld. Het programma voor ná de zomer is nog in ontwikkeling. Thema’s waar je aan kunt denken zijn ‘Pitch-video’ in februari, ‘Algemene Leden Vergadering’ in maart, ‘Netwerk-Borrel’ in april, en ‘Speeddate’ in mei en de jaarlijkse ‘Barbecue’ in juni.

 

Terugblik op 2019

Het was me het jaartje wel, dat 2019. Maar nu loopt het dan echt weer tegen het eind. De kerstdagen staan voor de deur. Voor de meesten van ons tijd om even te relaxen en terug te denken aan wat er in het afgelopen jaar zoal gebeurd is.

ZZP-bijeenkomsten

De aftrap van het nieuwe jaar deden we bij De Heeren in Loenen met een goedbezochte Nieuwjaarsborrel (30 bezoekers). In februari hadden we met 30 deelnemers een workshop met het thema Verbeter je verkoopgesprek bij Geesberge in Maarssen (door Petra Smit-Wattez). In maart volgde het tweede deel van deze workshop Acquisitie (2), bij Urban Outka op Lage Weide.
Eind maart hielden we onze Algemene Leden Vergadering bij Urban Outka. De nieuwe wethouder Economie, Maarten van Dijk, schoof bij de maaltijd aan om met de leden van ons platform kennis te maken.
In april hadden we weer eens een Borrel, bij de Danne in Breukelen. Tijdens deze borrel was er gelegenheid om te pitchen. We maakten zo (met 18 bezoekers) kennis met Eline van de Heuvel-Dijkstra, zij vertelde over haar indrukwekkende strijd na een infarct en het opzetten van een eigen bedrijf. Later zagen wij haar terug op de Dag van de Ondernemer. Petje af voor deze doorzetter!
Eind mei hadden we weer een luchtig thema: Pubquiz, bij Maarssen aan de Kook. Met 22 deelnemers werd gestreden voor een mooie prijs. De quiz was in eigen beheer opgezet en de vragen waren deels gebaseerd om onze werkomgeving als zzp’er. Echt een succes en voor herhaling vatbaar!

Onze jaarlijkse barbecue hielden we begin september bij boerderij De Willigen in Vreeland, 25 deelnemers. We zaten gedeeltelijk binnen vanwege een miezerige regen maar dat kon de pret niet drukken. Na de barbecue werd het gelukkig droog en we sloten deze avond af met een prachtige vaartocht per sloep over de Vecht. Wat is onze omgeving bij zonsondergang dan onvoorstelbaar mooi!  De MUS werd deze keer uitgereikt door de voorzitter. Hij reikte deze trofee uit aan Jasper Wammes. Jasper was al meermalen genomineerd, maar deze keer stond hij onbetwist bovenaan de lijst. Opmerkingen van de jury: Jasper staat bekend als betrouwbaar, hart op de juiste plek, verbinder en lid van de ‘harde kern’. Jasper was erg in zijn nopjes met deze blijk van waardering.

Eind september liet Gerrit Verhoef ons kijken achter de schermen van zijn beroep als bomenspecialist. Deze Bomen-wandelroute had Gerrit georganiseerd op de buitenplaats VreedenHoff in Nieuwersluis. Schoonheid aan de Vecht in optima forma. En ik heb zelden iemand zo enthousiast over zijn vak horen vertellen! De koffie en het heerlijke appelgebak van Diana Beertema bewees bovendien wat we ook dat binnen ons platform goed voor elkaar hebben. Bedankt Gerrit en Diana!

In oktober volgde de masterclass Marketing voor zelfstandig professionals, door Jan Posdijk, bij Urban Outka. Ook deze keer gingen we (26 deelnemers) zelf aan de gang om de kennis te verwerken en in de vingers te krijgen.

In december volgde ten slotte nog de befaamde Kerstpakkettenavond. Als je benieuwd bent naar foto’s, klik dan hier.  

Kortom: we waren als zzp’ers weer goed actief in 2019. En dat is natuurlijk vooral te danken aan onze activiteitencommissie. Veel dank daarvoor Annette Links, Rietje Beeren, Jelle Quak, Gerben van Bers,  Gerrit Verhoef en Myra Doodeman.    

 

Externe bijeenkomsten

Verspreid door het jaar konden we ook naar andere evenementen in onze gemeente. Zo was er eind maart de OVSV Jaarvergadering, met een interessante inleiding door Cees Links, de uitvinder van de Wifi.

Het voorjaar en de zomer hebben we (Leo Vonk en Kees Swierts) bij OVSV gebruikt om de website up-to-date te maken. Ook heeft de OVSV (onder redactie van Kees Swierts) de speerpunten voor 2019 beschreven in een beleidsnotitie. Deze notitie is ook naar de leden van het ZZP-platform gestuurd.

In juli hield de gemeente haar jaarlijkse Midzomerbijeenkomst in de tuin van Goudestein. In dezelfde maand gingen we ook naar de jaarlijkse Haringparty van OVSV, bij de Heeren van Maarssen. Na de vakantie hield OVSV in september haar jaarlijkse barbecue in de tuin van Goudestein. We waren met verscheidene zzp’ers vertegenwoordigd.
Samen met de gemeente en OVSV hebben we met een aantal zzp’ers veel moeite gedaan om de Dag van de Ondernemer, in november bij Business Lounge Bisonspoor in Maarssen, tot een succes te maken. Mede dankzij de inzet van diverse ambtenaren is ook deze Dag van de Ondernemer (de vierde) weer een succes geworden. En natuurlijk ook niet te vergeten door de humorvolle inleiding door Bas Nijhuis (internationaal voetbalscheidsrechter).
In november was er nog de eindejaarsbijeenkomst van OVSV, bij autobedrijf Van Oord, in De Meern. Thema van deze bijeenkomst was ‘Het Nieuwe Rijden’.

Tot slot hebben we ook dit jaar weer enkele vergaderingen van de stuurgroep Samen aan Zet gehad. In deze stuurgroep zitten leden van OVSV en ZZP aan tafel met ambtenaren en de wethouder van Economie. Zoals jullie weten is was Jeroen Willem Klomps kort portefeuillehouder. Hij werd opgevolgd door Maarten van Dijk. We hebben met Maarten afgesproken onze jarenlange, prettige en vruchtbare, samenwerking gewoon voort te zetten. Ik hou jullie van de ontwikkelingen op de hoogte. 

Met andere woorden: niet alleen wij als zzp’ers waren actief in 2019, ook de gemeente en OVSV, onze partners, waren druk. Dat belooft wat voor het volgende jaar. Wij hebben er zin in! Doe je mee?