Marketing voor zelfstandig professionals

Leuk en leerzaam, dat was de workshop ‘Marketing voor zelfstandig professionals’ zeker! Op donderdag 17 oktober schoven zo’n 25 ondernemers, waaronder een aantal nieuwe gezichten, aan in Urban Outka in Maarssenbroek om deze workshop te volgen. Jan Posdijk, eigenaar van ‘Knowhowtogrow’, leidde deze.

Na een voorstelrondje werd er ingegaan op het merk ‘ik’, op het begrip markt, macro-economische ontwikkelingen en ‘concurrentieanalyse’.

Na een korte pauze gingen we in tweetallen aan de slag. Wat zijn de koopmotieven van jouw klant om bij jou te kopen? Welke problemen los jij op voor de klant? En hoe kan je meer klantwaarde toevoegen aan je product of dienst?

Waarden die lastig onder woorden zijn te brengen zijn als je je eigen bedrijf moet beschrijven. Door in tweetallen te werken, gaat het stukken beter. Omdat de ander dit meestal beter kan verwoorden dan jezelf.

Het was een leuke interactieve workshop. En met een hoop waardevolle kennis om op verder te bouwen, werd na de workshop nog nagepraat en geborreld in het gezellige Urban Outka van Valleri in ’t Hout Sedoc. 

De pdf van de workshop kan je hier downloaden >>