Nog steeds beperkte keuzes

Deze week kunnen we onze stem weer uitbrengen voor de 2e Kamer. Het is de uitgelezen kans om te laten weten wat je vindt van de aanpak van de corona, hoe je denkt over het probleem van het klimaat, hoe we verder moeten in het ‘nieuwe normaal’, wat er in de maatschappij en de economie moet gebeuren, enzovoort. Laat je stem horen de 17e en maak je keuze!

Voor wat betreft de corona: daarin hebben we nog niet zoveel keuzes te maken, ben ik bang. De lockdown is weer verlengd, de avondklok gaat gewoon nog even door en we zitten allemaal te wachten op een vaccinatie. Of laat jij je niet prikken? De zomertijd komt er aan, maar de terrassen zijn nog dicht, we moeten afstand houden en veel zaken zijn alleen op afspraak mogelijk. Winkels zijn gesloten of er lopen amper klanten, vergaderingen moeten via internet, sporten kan maar beperkt, enzovoort. Hoezo een land van vrije keuzes? We worden er allemaal wel een beetje moe van. Voor sommigen betekent dat protesteren, toch je bedrijf tegen de regels in weer openen, of de moed opgeven en je bedrijf opheffen. Allemaal keuzes waar je niet vrolijk van wordt. Laten we hopen dat de vaccinaties en de andere maatregelen op niet al te lange termijn toch leiden tot een verbetering. We snakken er allemaal naar. Intussen hou ik me overigens nog steeds aan de maatregelen

In de tussentijd blijven wij jullie door middel van deze nieuwsbrief voorzien van informatie waar je wellicht iets aan hebt. We horen niet veel reacties, maar ‘geen bericht is goed bericht’ denken we dan maar.

De poster die de overheid heeft opgesteld voor de avondklok geeft in één oogopslag een helder beeld. De avondklok geldt in ieder geval tot 31 maart en op 23 maart zal Rutte weer een persconferentie houden.

Bij de update van 8 maart gaf de premier aan dat de situatie nog steeds ernstig is en dat de lockdown daarom wordt verlengd, zij het met enige kleine aanpassingen. Voor een duidelijk overzicht zie ook de poster.

Gemeente Stichtse Vecht

Zoals we eerder al hebben geschreven heeft de gemeente de ‘hulp in tijden van corona’ gebundeld op een aparte pagina.

Op 11 maart hadden we weer een (virtuele) vergadering met de stuurgroep Samen aan Zet. Goed om op die manier als ZZP-platform en OVSV contact te houden met de gemeente, vooral met de wethouder economie en de afdeling economie & duurzaamheid. Veel onderwerpen zijn weer de revue gepasseerd, met name de corona-effecten en -maatregelen en het lokale en regionale economisch beleid en verdere recente ontwikkelingen met betrekking tot Stichtse Vecht. Zo heb ik bijvoorbeeld vragen gesteld over mogelijke terugvorderingen van de TOZO (vooral TOZO 1) en wat dit kan gaan betekenen voor de zzp’ers in Stichtse Vecht die hiervan gebruik gemaakt hebben. Wordt vervolgd.

Provincie

De provincie heeft de 16e corona monitor op 17 februari 2021 gepubliceerd. Geïnteresseerd? Klik dan hier >>. Het overzicht van alle edities van de monitoren vind je hier >>.

Kamer van Koophandel

Zoals gebruikelijk geven we hier ook de informatie weer die door de KvK is verzameld en die de KvK gepubliceerd heeft in hun meest recente nieuwsbrieven van 16 februari (TONK en andere steunmaatregelen), van 24 februari (belastingzaken), van 1 maart (zzp in crisistijd) en van 8 maart (verkiezingen en WHOA). Kortheidshalve verwijzen wij door middel van de linken naar de betreffende nieuwsbrieven. Kortom: weer veel actuele onderwerpen!

Familiejournaal

Onze vorige nieuwsbrief dateert van begin februari. Vanwege een interne verbouwing bij mij thuis heb ik geen gelegenheid gehad om rustig een nieuwsbrief in elkaar te zetten. Onder begeleiding van Arnold de Boer (lid van ons ZZP-platform, Brisk Projecten) is onze badkamer aangepast aan de eisen van de tijd. Als iemand van jullie ook zijn badkamer wil verbouwen kan ik Arnold van harte aanbevelen. Ik wist natuurlijk dat we goede en vakkundige zzp’ers in huis hebben, maar Arnold heeft mijn verwachtingen ver overtroffen. Professioneel, vakkundig en betrokken zijn woorden die spontaan bij me opkomen.

Dat was het voor deze keer. Zodra er weer iets te melden is, dan doen we dat uiteraard.

Ik wens jullie allen sterkte en hou je haaks!
Kees Swierts, voorzitter ZZP-platform